Linux in zicht?

Al tijden wacht ik op het moment dat ik mijn afhankelijkheid van Windows overboord kan gooien. Bij gebrek aan mac zou dat dan Linux moeten worden, maar de beelden van technisch onderlegde mensen die op de commandline regel na regel intikken om die audiodriver aan de praat te krijgen ben ik nog niet vergeten.

Al een tijdje hoor ik goede verhalen over de Ubuntu Linux distributie, die zichzelf aanprijst met de veelzeggende titel ‘Linux for Human Beings’. (Dat was eerst ‘it just works’ overigens, maar dat viel niet mee). Mijn grootste bezwaar tegen Linux is, afgezien van de leercurve, dat mijn windowsprogramma’s er niet op draaien.
Voor veel software is een open-source versie voor Linux voorhanden, tuurlijk, maar soms wil je gewoon het beste, en dat is in het geval van fotobewerking toch echt Photoshop, want The Gimp doet mij nog huiveren.

Nu blijkt in elk geval Photoshop al op Linux te kunnen draaien onder Wine. Dat is stap 1, nou mijn games en andere applicaties nog. (Al lezende zie ik dat Picasa en Google Earth er ook voor Linux zijn)

Stap voor stap komt de dag van Linux naderbij… Overigens ziet de Amarok music player er erg smakelijk uit, maar de website lijdt ondanks de redelijk nette vormgeving weer aan de typische Linux kwaal: De gebruiker niet centraal, want waar zijn de features en de screenshots op de voorpagina? Juist ja, helemaal onderaan de FAQ weggestopt.