Jos the Money Boss

“‘Het grote breekpunt was een garantie die namens Jos Verstappen door Huub Rothengatter werd geëist’, schrijft A1 Team Nederland op haar site. ‘Huub’s argument was: ‘we willen de ’hassle’ (gedonder) van vorig jaar voorkomen’. De vraag van Jan Lammers was: ‘Huub leg me eens uit, bedoel je met het feit dat Jos weer populair is een race heeft gewonnen en bijna 1 miljoen dollar op de bank heeft, gedonder of ’ hassle’?’ Hier kwam een ontwijkend antwoord op. Toen de vraag van Jan: ‘Huub wat doe je liever, weer een seizoen zoals vorig jaar, of niet rijden?”. Huub antwoordde: ‘niet rijden’.”

Oftewel: Jos Verstappen komt niet uit in de A1GP race op Zandvoort dit weekend. Jammer dat het bij Verstappen altijd weer om geld draait. Aan de andere kant zal de 25 jarige Jeroen Bleekemolen nu een kans krijgen in een van de opkomende raceklasses. En zeg nou zelf, wie zit er eigenlijk nog te wachten op Verstappen? We willen snelle rijders, geen gridbakliefhebbers.

“We wilden geen herhaling van vorig seizoen”, reageerde Verstappen op zijn website. ,,Rijden, de hele wereld over reizen en wachten op je salaris. Ik heb echt maandenlang op mijn centen moeten wachten, terwijl ik er alles voor doe om de A1GP te promoten. Ik was op de Masters in Zandvoort, gaf demonstraties in Assen en Rotterdam. Terwijl er nooit op tijd betaald werd. Gistermiddag zijn nog financiële zaken geregeld die met vorig seizoen te maken hadden.”

Ja, dan heb je echt een kutleven zeg, ik durf te wedden dat er niemand met hem zou willen ruilen, zeker niet voor een schamele fooi van 1 miljoen. Arme Jos…