Thuis werken

Buiten is het een koude, barre dag, en ik werk thuis. In alle rust werken aan een standaard project template voor Jobcircle. Collega Peter en ik hebben afgelopen week de laatste twee dagen afgerond van een zesdaagse training projectmanagement bij Schouten en Nelissen. En daarvan krijg je veel goede ideeën, en dus werk ik vandaag thuis aan een document dat zowel grote als kleine projecten moet faciliteren. Maar dat ook vooral niet te zwaar moet worden met projectmethodieken en documentatie.

In mijn tijd bij EuroNet waren de projectmanagers allemaal op PrinceII cursus geweest en stond het studio management er op de methodiek nauwgezet te volgen. Voor grote portals werkte het uitstekend, maar voor kleine microsites leverde het volgen van de volledige methodiek soms 150 pagina’s documentatie op. Voor een website van 4 pagina’s. Dat was een wijze les, en ik wil het mijn collega’s niet aandoen door onnodige hoepels te springen.

Maar op zo’n gure dag denk je ook wel eens aan zon en zomer, en blader je soms even terug door de vakantiefoto’s. Dat dat in het zelfde apparaat zit als mijn werk maakt het ook wel erg makkelijk natuurlijk. Onderstaande foto is gemaakt op Jersey bij de Fishermans Chapel, een klein kapelletje met een kerk erbij. Het was een lekkere warme dag, rustig op het strand met een zacht briesje. Er was een bruiloft in het kerkje, en na afloop hebben we thee gedronken bij een andere kerk, aan de overkant van de straat. Zomarvakantie…. misschien dit weekend maar eens wat gaan plannen aan vrije dagen en vakantie 🙂

fishermans_chapel_small
Klik voor grotere foto.