Slechte reclame

Nu iedereen van zorgverzekeraar kan wisselen leek het Azivo wel een goed moment om te demonstreren wat er kan gebeuren als zorgverzekeraars op de stoel van de arts gaan zitten.

Een vrouw die vanwege een behandeling van kanker alleen vloeibaar eten tot zich kan nemen krijgt te horen dat Azivo deze voeding niet wil vergoeden, en moet ze een kort geding aanspannen voor vergoeding. Of ze dat zelf maar even wil betalen, terwijl de arts aangeeft dat ze dat nodig heeft om te overleven. Van het zichzelf als sociaal ziende Azivo valt mij dat vies tegen. Ik was van plan om misschien over te stappen naar Azivo, maar dat doe ik toch maar niet.

Gelukkig heeft de rechter inmiddels geoordeeld dat Azivo de voeding moet vergoeden, maar ik vrees dat we de komende jaren meer van dit soort processen zullen zien. Want zorgverzekeraars zullen, hoe lekker sociaal en betrokken zij zichzelf ook willen verkopen, altijd de grenzen opzoeken waar het kostenbesparing betreft. Maar bij mij schiet dit dus even in het verkeerde keelgat. Want als je echt ziek bent zijn dit soort zaken wel het laatste waar je je druk over moet maken.