Bizar Ambitieuze Trilogie

Het is niet mijn gewoonte om SciFi boeken te recenseren – ik zal dat nu ook niet doen – maar de Night’s Dawn Trilogy van Peter F Hamilton is een serie die ik met zeldzaam veel plezier heb gelezen en die ik elke rechtgeaarde liefhebber van het genre kan aanbevelen.

De hoeveelheid ideeen die Hamilton uit de mauw schudt is indrukwekkend, en in tegenstelling tot andere sommige schrijvers weet hij een volstrekt geloofwaardig universum met geloofwaardige karakters te schetsen. Een Aarde die volslagen geruineerd is, maar als economische grootmacht een interplanetaire confederatie van 800 werelden domineert, een biotechnologische revolutie, bizarre aliens, geloofwaardige kolonisatie scenario’s en complexe politieke intriges met bijbehorend wapengekletter.

Dit alles vormt uiteindelijk slechts de setting voor een gewaagd verhaal over leven na de dood en hoe de mensheid (levenden en doden beiden) daarmee om moet gaan. Het zijn drie dikke pillen (1200 pagina’s elk), dus alleen aan beginnen als je vakantie hebt, want je blijft lezen.

(Ja mede voor jou bedoeld Siquo)