Vazaar

Ik heb al eerder verteld dat ik op Vazaar actief ben. Vazaar is een foto site waar de leden een onderwerp kunnen voorstellen, de andere leden geven aan of zij dit een interessant onderwerp vinden, en bij voldoende stemmen is er een nieuw onderwerp waar foto’s aan gekoppeld. En dat kan werkelijk alles zijn. blauw, borden of deuren. Alles kan.

Vervolgens load je je foto in het desbetreffende topic, alwaar hij wordt getoond wanneer mensen op de ‘featured foto’s’ kiezen. Dat gaat volgens het ‘Hot of Not’ principe, waarbij steeds twee foto’s worden getoond en je de mooiste aanklikt. Hieruit ontstaat een beeld van de favoriete foto’s, die vervolgens op de voorpagina van de site worden getoond. Een erg leuk en verslavend principe, omdat je een hoop foto’s maakt die je met een beetje goede wil wel in een van de topics kwijt kunt.

En vervolgens krijg je 5 punten waarmee je de community om opbouwende kritiek op je foto’s kunt vragen. Meer punten krijg je door zelf weer kritiek te geven op andermans foto, en zo word je dus heel snel de community ingezogen. Erg leuk.

Onderstaande foto nam ik als experimentje met de camera van Charmaine op het foto festival van Naarden en hij blijkt prima in het topic borden te passen. Morgen, want vandaag heb ik al iets geplaatst. Oh, en als je nog een uitnodiging voor Vazaar wilt hebben, geef even een gil.

thesignsareeverywhere.jpg