Den Haag Sculptuur – Botero

Zaterdag lekker even de stad in geweest met Paul en Tineke. Lekker gegeten bij restaurant Pastis in Den Haag, waar je voor een goede prijs echt uitstekend eten uit de Franse keuken kunt krijgen. Goede bediening ook trouwens.
Daarna nog even lekker zitten kletsen op het terras bij de Boterwaag alwaar een groep Portugese voetbalsupporters even luidruchtig de zege op Engeland kwam vieren.Relaxte sfeer.

Aan het begin van de avond zijn we nog langs de beelden gelopen. Dit jaar voor het eerst slechts een enkele kunstenaar op het jaarlijkse beeldenfestijn aan het Lange Voorhout in Den Haag, Den Haag Sculptuur: de Colombiaanse liefhebber van ronde vormen, Botero. Dit in tegenstelling tot eerdere jaren waarbij er een thema was. Op zich vind ik Botero leuke beelden maken, maar zoveel Botero bij elkaar is nogal… overweldigend.

Volgend jaar echter, zou ik toch wel weer graag werk van meerdere kunstenaars zien, omdat het aan de hand van een thema verkennen van diverse stijlen nou eenmaal leuker is dan veel van hetzelfde. Botero maakt mooie zaken, maar verrast niet echt. Klikt u maar door naar de volledige post en dan ziet u vanzelf wat ik bedoel. Op zich allemaal mooie beelden, maar achter elkaar net effe te…

Vrouw op stier

Poes van Botero

Paard van Botero

vrouwmetzwaan.jpg

vrouw.jpg